17è Premi BBVA de Teatre

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX convoquen la 17ª edició del Premi BBVA de Teatre, amb la finalitat de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.

El premi al “Millor espectacle teatral” consisteix en una gira per Catalunya de representacions a diferents teatres i al Festival Temporada Alta, valorada en 20.000 euros. El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.

Presentació

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies de Catalunya.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2011, després de 10 anys i amb més de 600 espectacles presentats, el premi s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. Actualment, és convocat i promogut per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. 

El Premi BBVA de Teatre és l'oportunitat per les companyies que s’hi presenten, de fer un pas endavant per superar les dificultats que tenen dia a dia els actors, directors i professionals del sector. Massa sovint es perden pel camí espectacles d'una gran creativitat i qualitat artística degut a diferent factors, però sobretot per la baixa probabilitat de treballar i mostrar-se en condicions.

El Premi BBVA de Teatre aposta per la qualitat, la professionalitat i el risc. El jurat, format per professionals vinculats al teatre, selecciona sis obres finalistes que es representen en diversos teatres i espais d’arreu del territori català. El dia de la Gala de lliurament de premis es coneix l’obra guanyadora.

El premi al “Millor espectacle teatral” consisteix en una gira per Catalunya de sis representacions per un valor total de 20.000 euros. Aquest import es fa efectiu a la companyia en concepte de caixet per les representacions. Així mateix, les obres finalistes reben com a premi 1.000 euros.

A la Gala també s’atorga una menció especial a la millor actriu i al millor actor, entre totes les obres finalistes, i es fa un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

El Premi BBVA de Teatre compta amb la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya.

Les bases del concurs, així com el formulari, també els trobeu en els enllaços següents.

Més informació i consultes a:

 

Col·labora:

Fundació Antiga Caixa Terrassa AADPC

Convoca i promou:

FACC i BBVA

Tornar a la navegació
Envia'ns un correu
Truca'ns al
93 734 67 36
Visita un dels
equipaments

Tornar al llistat

 

Segueix-nos