Què és la Fundació Antigues Caixes Catalanes?

Què és la Fundació Antigues Caixes Catalanes?

La Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa és la transformació d'Unnim Caixa en fundació especial, que es va produïr el 23 de maig de 2013. Tot respectant el caràcter territorial de les tres caixes d'estalvis fundadores d'Unnim, es van crear alhora tres fundacions territorials: la Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu, la Fundació Especial Antiga Caixa Sabadell 1859 i la Fundació Especial Antiga Caixa Terrassa.

Missió, visió i valors

La Fundació Antigues Caixes Catalanes és la continuadora de l'obra social de l'antiga Unnim Caixa i té el seu àmbit d'actuació en tot el territori català. Alhora, té com objectiu la realització d’iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural de les persones, a partir de dos conceptes, la creativitat i la innovació com a foment dels valors tradicionals, així com un nou estil de relació, basat en la participació d’entitats, organismes i persones del territori per a cada projecte. Fomentar el voluntariat, la col.laboració i la solidaritat a Catalunya.

La visió pretén suscitar una consciència ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i institucions, a partir de la màxima “Fem territori, construïm valors”.

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, hereva d'Unnim Caixa 

Unnim Caixa va néixer el 2010 com a conseqüència de la integració de les caixes d'estalvis de Caixa Manlleu, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa. A finals del 2011, Unnim Caixa va segregar el negoci financer a Unnim Banc, conservant el patrimoni arquitectònic i immobiliari, el fons d’art i uns actius patrimonials. Amb aquesta segregació, Unnim Caixa va passar a gestionar exclusivament l’Obra Social. Unnim Banc va ser adquirit per BBVA a principis de l’any 2012.

Activitats i col.laboració amb BBVA

El mes d'octubre de 2012, Unnim Caixa va signar un acord de col.laboració indefinit amb BBVA per donar continuïtat a les principals actuacions de la seva obra social.

Tornar a la navegació
 

Segueix-nos